+31 88 115 2000 info@demcon-bunova.nl

Afstudeeropdracht: Experimentele opstelling stromingsleer & warmteoverdracht

Afstudeeropdracht: 

  • Warmteoverdracht
  • Stromingsleer
  • Experimenten
  • High-tech ontwikkeling
  • Multidisciplinair
  • Opleidingsniveau: afstuderen master

Duur afstudeeropdracht: 6-9 maanden (in overleg)

Opdracht

Een internationaal consortium van high-tech bedrijven, waaronder Demcon, ontwikkelt een innovatieve methode die de manier waarop medische isotopen worden geproduceerd zal transformeren. Dit project is bekend onder de naam “Lighthouse”. Sinds het begin van de jaren vijftig worden medische isotopen geproduceerd in kernreactoren. Dit process levert veel radioactief afval op met vaak een lange halfwaardetijd. Daarnaast draaien deze installaties op verrijkt uranium en moeten zij zich aan strenge non-proliferatieregels houden. Ten slotte worden 80% van de medische isotopen geproduceerd door slechts 3 grote installaties in de wereld.

Het consortium ontwikkelt een proces en een faciliteit die dezelfde medische isotopen produceert met behulp van een hoogenergetische elektronenbundel. Dit proces is praktisch schoon en produceert slechts een klein deel van het radioactieve afval van kortlevende producten en er wordt geen gebruik gemaakt van uranium. Het proces vereist echter wel dat hoge-energie-elektronen op een zeer klein volume worden gestuurd, wat een enorme warmtebelasting voor de betrokken materialen met zich meebrengt. Dit stelt grote uitdagingen op gebieden als thermodynamica en thermisch-mechanische sterkte van materialen.

In dit project worden een aantal kleinere testopstellingen ontworpen, om zo deelaspecten van het systeem goed te begrijpen en te onderzoeken In deze afstudeeropdracht ontwerp en bouw je een experimentele meetopstelling, waarmee je de benodigde koeling en het pompvermogen bepaald. Je voert de experimenten uit en rapporteert deze aan het projectteam. CFD simulaties om de resultaten numeriek verder te onderzoeken behoren tot de mogelijkheid. Je wordt begeleid door – en werkt samen met – één vaste begeleider.

Wie zoeken we?

We zoeken een getalenteerde afstudeerder van de studies werktuigbouwkunde, technische natuurkunde of vergelijkbaar. Je hebt jezelf gespecialiseerd in stromingsleer & warmteoverdracht.  Je bent gedreven, leergierig, makkelijk in de communicatie en je bent niet bang om lastige problemen aan te pakken. Je vraagt pro-actief om hulp, en werkt met veel mensen samen om je testopstelling op tijd gereed te krijgen.

Wij bieden jou

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze stage. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur. We bieden je mogelijkheden voor verdere training en persoonlijke ontwikkeling, zodat je kunt blijven groeien. We juichen eigen initiatief toe en we geven je de ruimte om het te doen. We bieden je een stagevergoeding en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer informatie over de stage, neem dan contact op met Ruben Verschoof, flow & thermal specialist (tel. 088 – 115 20 00).