+31 88 115 2000 info@demcon-bunova.nl

DEMCON Bunova is een ingenieursbureau met high-end deskundigheid op het gebied van warmte-overdracht, stromingsleer, procestechnologie, elektromagnetisme en structurele analyse. Het biedt opdrachtgevers innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische en chemische processen een belangrijke rol spelen. Bunova werkt voor een groot aantal markten, zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gassector, maritieme sector, warmtewisselaarstoepassingen, en medische technologie.

DEMCON Bunova is opgericht in 1997 te Zwolle en heeft zich de laatste 20 jaar ontwikkeld als een speler van formaat. In 2014 is Bunova toegevoegd aan de DEMCON groep. Op dit moment werken wij voornamelijk vanuit onze vestiging in Enschede (Overijssel) en onze vestiging in Son (Noord-Brabant) en waar nodig op locatie van klanten.

Het gereedschap van DEMCON Bunova bestaat uit diepgaande fysische en chemische kennis en software voor het uitvoeren van simulaties. Met behulp van simulaties ontwerpen doorrekenen en verbeteren voordat een fysiek prototype is gebouwd, dat kan opdrachtgevers veel tijd en geld besparen. Bunova werkt met software voor Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige-elementenmethoden (FEM) en dynamisch modelleren. In veel berekeningen staat de wisselwerking tussen vloeistof- en gasstromingen en de omringende systemen centraal, maar ook kan het gaan om spanningen en vervormingen in structuren, warmteontwikkeling en temperatuurverdelingen, en andere aspecten van materiaalgedrag. Klik voor meer informatie over de specifiek gebruikte software op de link.

Bunova expertise

De toegevoegde waarde van DEMCON Bunova als onderdeel van DEMCON groep is zeer groot ten opzichte van een regulier CFD en/of FEM/FEA rekenbureau. De integratie van DEMCON Bunova met de andere DEMCON onderdelen betekent dat de expertise van Bunova rust op een fundament aan ontwerp en productie ervaring in een scala aan toepassingen die de DEMCON groep rijk is. Dit maakt dat zeer snel geschakeld kan worden tussen het uitvoeren van simulaties, het virtueel prototyping, het (her-) ontwerpen van producten of onderdelen en/of het uitvoeren van metingen. Hierdoor kan DEMCON Bunova optreden als volwaardige ontwikkelpartner van uw product.

Bunova participeert continue in high tech ontwikkelprojecten van DEMCON en voert daarnaast zelfstandig projecten uit. Met haar deskundigheid en rekenpower geeft Bunova een verdieping en verbreding aan DEMCON’s expertise van berekeningen en simulaties – daarmee versterkt DEMCON zijn ontwikkelcapaciteit voor complexe projecten.