+31 88 115 2000 info@demcon-bunova.nl

High-end software

Naast diepgaande fysische kennis op academisch niveau (MSc. & PhD), maakt Demcon Bunova gebruik van gespecialiseerde software voor het maken van high-end simulaties en analyses.  Afhankelijke van het type probleem wordt gewerkt met software voor numerieke stromingsleer (CFD), eindige-elementenmethoden (FEM) en dynamisch modelleren middels LEM (lumped element model).

Ansys

Demcon Bunova maakt al jaren actief gebruik van de producten van Ansys Inc. Een grote wereldwijde speler op het gebied van CAE (computer aided engineering). Bekende organisaties zoals Ferrari, Red Bull Racing, BMW, Rolls Royce, TNO en Dyson maken gebruik van de producten van Ansys om mechanische of stroming technische analyses te maken.

Demcon Bunova heeft altijd actieve licenties van o.a. Ansys CFX (stromingen), Fluent (stromingen), Ansys Mechanical (structureel / thermisch), Spaceclaim (3D CAD model pre-processing) en Ansys Meshing. Dit maakt het een van onze belangrijkste software tools.

COMSOL

De interactie van elektrische en magnetische velden maakt Demcon Bunova inzichtelijk met COMSOL Multiphysics. Dit pakket is met name geschikt om sterk gekoppelde fysische problemen op te lossen. Demcon Bunova maakt onder andere gebruik van de elektromagnetische AC/DC en Heat Transfer modules van COMSOL. Onze expertise op gebied van elektromagnetisme en gebruik van COMSOL Multiphysics wordt ook erkend door de internationale leverancier van deze software. Demcon Bunova staat op de website van COMSOL geregistreerd als  “COMSOM Certified Consultant”.

Mathworks

Voor het maken van dynamische simulaties op systeem level maakt Demcon Bunova gebruik van de producten van Mathworks. Mathworks is een leidende speler op het gebied van wiskundige computer software voor engineers en wetenschappers. Het wordt gebruikt door aansprekende organisaties zoals Tesla, Space-X, Airbus en ASML. Demcon Bunova heeft licenties van zowel Matlab als Simulink voor het opzetten van LEM simulaties. Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende toolboxen in-house ontwikkeld om specifieke problemen te kunnen oplossen.

SolidWorks

Voor elke simulatie starten wij met het inlezen en optimaliseren van een 3D CAD model. In veel gevallen wordt dit model aangeleverd door onze opdrachtgever als native file of de meer algemene STEP of Parasolid bestandsformaten. Vaak moet het model nog worden aangepast om goed te kunnen inlezen in de simulatie software. In sommige gevallen is er alleen een schets of zijn er enkel 2D tekeningen beschikbaar. Ter voorbereiding van de simulaties wordt er in deze gevallen gebruik gemaakt van SolidWorks van Dassault.

Overige software

In aanvulling op de software tools hierboven heeft Demcon Bunova ook ervaring met andere pakketten zoals STAR-CCM+, NX Nastran en FEMAP van Siemens PLM software. De licenties worden deze software zijn niet doorlopend maar kunnen in veel gevallen per maand worden afgenomen.

Naast bovengenoemde commerciële pakketten past Demcon Bunova ook scripting talen zoals als python toe om extra functionaliteit toe te voegen.